Yeni Ehliyet Alanlara Öneriler

Yorucu ehliyet sınavlarını, sürüş derslerini geçtiniz ve ehliyetinizi elinize aldınız. Artık araç kullanmaya mani bir durum kalmadığına göre önünüze yeni bir takım sorular gelecek. Kullanacağınız araç İkinci el bir araç mı yoksa sıfır mı, otomatik vites mi, yarı otomatik vites mi, düz vites mi, rengi, modeli bunun gibi onlarca soru karşınıza çıkacak. Hiç merak etmeyin elimizden geldiğince size bu konularda yardımcı olmayı umuyoruz.
İçerik
Tebrikler artık ehliyetiniz var.

Ehliyet
Siz de bugün kendine güvenen 18. Yaşını doldurmuş milyonlarca bireyden biri oldunuz ve ehliyetinize kavuştunuz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde istediğiniz aracı ehliyet yetkinize göre kullanabilirsiniz. Özellikle son dönem de değişen hayat şartları ve yoğun iş temposu ile birlikte ehliyet almak ya da araç kullanmak bir lüks değil zaruri ihtiyaç halini almıştır. Özellikle toplu taşımada yaşanan sorunları da göz önüne alırsanız kadın, erkek, genç, yaşlı fark etmez her bireyin kendi özel alanını oluşturmak ve konforundan taviz vermeden ulaşım sağlamak en büyük hakkıdır.
Araç Kullanmak Kolay Mı?

Trafik
Elbette her ehliyet alan kişi teoride öğrendiği bir çok bilgiyi hemen pratiğe aktaramayabilir. Özellikle araç kullanırken tecrübe sahibi olmak baskı altındayken hızlı ve mantıklı çözüm üretmek, sakin kalarak önünüze çıkabilecek problemleri çözmek zamanla, sürüş tecrübesi ile olacaktır. Hiç merak etmeyin kimse ilk ehliyet aldığında bir anda usta şoför olmadı. Kendinize zaman tanıyın. Trafiğe çıkarken ilk başlarda mümkünse yalnız çıkmayın. Yanınızda sizden daha tecrübeli biri bulunsun ki baş edemeyeceğiniz bir problemle karşılarsınız hemen çözüm bulunsun.
Direksiyon Dersi Şart Mı?

Direksiyon
Bu sorunuzun yanıtı kesinlikle evet. Çünkü trafiğe çıktığınız da tek bir araç değil bir sistemin içine dahil olacaksınız. Trafik dediğimiz bu sistem belirli kurallarla hazırlanan bir akıştır. Sizde ehliyet alırken öğrendiğiniz işaret ve kurallarla bu sisteme dahil olmaktasınız. İlk şart ehliyet alırken size verilen işaret kitapçığında geçen tüm bilgileri harfiyen ezberlemeniz. Bu bilgiler sizin yada bir başkasının hayatını kurtarabilir.
Direksiyon dersi alırken sadece araca hakim olmayı ve mekanik bilgileri değil hoşgörü ,empati gibi yazılı olmayan trafik kurallarını da öğrenmiş olursunuz. Direksiyonun başına geçtiğinizde yayaların sizden ne beklediğini, bir araca yol vermenin size bir şey kaybettirmeyeceğini daha iyi anlarsınız. Özellikle Türkiye de yapılan araştırmalar göstermiştir ki trafikte çıkan anlaşmazlıkların %76 sı yol verme yüzünden çıkmaktadır.
Küçük Önlemler, Hayat Kurtarır

Trafik Hayattır
Emniyet kemeri hayat kurtarır. Kısa yada uzun sürüş mesafelerinde mutlaka takın. Ayrıca sürüş esnasında trafik levhaları ve işaretlerine dikkat edin. Şunu unutmayın ki tüm bu işaretler sizin ve diğer sürücülerin güvenliği için var. Aracınızı muhakkak kullanmadan önce kontrol edin. Lastik havalarına, aynalara, sinyalizasyon ve işaret lambalarına her seyahatten önce bakmayı ihmal etmeyin. Mümkünse gece yolculuklarına tecrübe kazanana kadar çıkmayın. Özellikle farlarınızı (selektör ) kullanırken diğer şoförleri rahatsız etmeyecek şekilde kullanın. Şunu unutmayın sadece kendi hayatınız değil, trafikteki diğer şoförlerin hayatı da size bağlı.
Düz Vites Mi, Otomatik Vites Mi?

Otomatik Vites
Eğer araç kullanmaya yeni başladıysanız debriyaj fren vites üçlüsüne ayak uyduramadıysanız size tavsiyemiz otomatik veya yarı otomatik vites. Özellikle trafiği yoğun büyük şehirlerde sürekli dur kalk yaparken aracını top ettirmeden sürüş yapmak istiyorsanız otomatik vites araçlar sizin için daha uygundur.
[kkstarratings]