Pasta Cila Nedir Nasıl Yapılır ?

Aracın dış kaporta aksamının parlak ve bakımlı gözükmesini sağlamak için pasta cila yaptırmanız gerekmektedir. Özellikle yılda en az bir kere yaptırmanızı öneriyoruz. Çünkü pasta cila yaptırdığınızda yazın yoğun güneş ve sıcağın etkisi, kışın ise yağmur ve kar dan kaynaklanan deformasyonları minumuma indirmiş olacaksınız.
Pasta Nasıl Yapılır ?
Pasta cila uygulamasını sizmi yapacaksınız yoksa oto boyacıya yaada oto kuaföremi yaptıracaksınız öncelikle ona karar vermeniz lazım. Biz siz yapıyormuşsunuz gibi düşünerek ona göre sizlere pasta cilanın nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız. Umarız size faydası olur ve pasta cila yapmak istenlere yardımcı olmuş oluruz.
- Pasta cila yapmak için öncelikle aracınızın dış yüzeyini sabunlu su ile güzelce yıkayın
- Daha sonra aracınızın dış kaporta aksamını güzelce kurulayın.
- Mümkünse hava yardımı ile kapı kolları ve suyun gireceği tüm aralara tuıtarak aracınızı kurulayın
- Şimdi yapmanız gereken ise aracın tüm plastik aksamını, far, stop, kapı kollarını ( siyah Olanlar ) kağıt bant ile bantlamanız gerekiyor.
- Tüm plastik aksamları bantladıktan sonra aracınız pasta cila işleminin ilk aşaması pasta yapmaya hazırlanmıştır.
- Şimdi satın aldığınız pastayı elinizde güzelce uygulama yapacağınız parçaya sürerek dağıtın.
- Daha sonra pasta makinası ile fazla bastırmadan yüzeysel daireler çizerek pastanın kaporta yüzeyinden kaybolana kadar yapabilirsiniz.
- Bu şekilde tüm kaporta aksamını ve tamponları pastayı yedirerek yapabilirsiniz.
Ayrıca unutmadan pasta cila yapacağınız yer mutlaka gölge bir yer olmalıdır. Kesinlikle güneş altında sıcak yerde yada yağışlı soğuk yerde pasta cila uygulaması yapmayınız.
Artık aracınıza pasta yapmış durumdasınız. Şimdi gelelim cila bölümüne. Pasta izlerini kaybolmasını sağlamak ve aracın dış yüzeyinin daha parlak ışıltılı olabilmesi için cila yapmanız şart.
Peki Cila Nasıl Yapılır ?
- Pastayı güzelce aracımıza uyguladıktan sonra artık cila çekmeye sıra geldi. Sıra ile cila yapılış sürecinden bahsedelim.
- Kuru bir fiberoptik bezle aracın üzerindeki pasta tozlarını fazla bastırmadan siliyoruz.
- Daha sonra satın aldığımı cilayı 1 dakika boyunca güzelce çalkalıyoruz.
- Cilayı sürmek için cila süngeri yada tüysüz pamuk kullanabilirsiniz.
- Cilayı aracın tüm kaporta aksamına fazla bastırmadan, kaporta aksamının üzerinde tortu kalacak şekilde sürünüz.
- Ben genelde cila yaparken pamuk tercih ediyorum sizede öneririm.
- Şimdi can alıcı noktalardan birine geldik. Cilanın kaporta aksamı üzerinde biraz kurumasını bekleyin.
- Kuruma süresini nasıl hesaplıcaz dediğinizi duyar gibiyim.
- Bunun için işaret parmağınızı kaportaya sürdüğünüzde iz kalacak kadar kurumasını bekleyin.
- Siz zaten aracın tüm parçalarına cila sürene kadar diğer parçalarıda kurumuş olacaktır.
Şimdi sıra geldi kurumuş cilayı silmeye. Bunun içinde yine tüysüz pamuk kullanmanızı öneririm. Aracın üzerindeki tüm cilalı yeri biraz bastırarak siliyorsunuz. Yanlız dikkat etmeniz gereken bunu 2 pamukla yapmaya çalışın. Yani bir elinizle cila tortusunu silerken, diğer elinizde pamuk alın ve geride kalan cila tortusunu silin. Bu şekilde aracın tüm aksamını sildikten sonra artık pasta cila işleminin sonuna gelmiş oluyorsunuz. Peki işlemler bu kadarmı ? hayır tabiki sırada yapılması gereken son bir işiniz daha kaldı. Aracı oto yıkamacıya götürerek bol köpüklü yada şampunlaı su ile yıkayınız. Yıkama yaparken sünger yada hiç bir şey kullanmadan sadece köpük ve su ile yıkayabilirsiniz.
Evet aracına pasta cila yapmak isteyenler için yararı olacağını ümid ederek bir sonra yazımızda görüşmek dileği ile hoşçakalın. Ha bu arada ikinci el aracınızı satmak için teklif almak isterseniz https://arabanakit.com/ sizleri bekliyor olacağız.